Τέλειο σνακ για όσους χτίζουν μυς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε στις μπάρες και άλλα υλικά της επιλογής σας όπωςΞερές μπανάνες, σταφύδες ή άλλα ξερά φρούτα σε κομματάκια, chia, φαγοπύρο, λιναρόσπορους, σπασμένους ή ολόκληρους ξηρούς καρπούς κτλ
Υλικά
20 μπάρες
-
3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
-
1 φλιτζάνι σκόνη πρωτεΐνης
-
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1 βαζάκι φυστικοβούτυρο (ή οποιοδήποτε βούτυρο ξηρού καρπού της επιλογής σας)
-
1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
-
1/3 φλιτζανι σταγόνες σοκολάτας (ή cacao nibs)
-
λαδόκολλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε μαζί τη βρώμη, τη σκόνη πρωτεΐνης, το αλάτι και την κανέλα.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα (με ένα κουτάλι).
- Το μίγμα θα είναι μάλλον παχύ και ξηρό.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα αμυγδάλου, εάν χρειάζεται.
- Προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε και πάλι να γίνει ομοιόμορφο.
- Σε ένα ταψάκι (9×13) έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα μας και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
- Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Αφαιρέστε και το κόβουμε σε μπαρες (βγαίνουν περίπου 20).
- Για να αποθηκεύσετεΤυλίξτε κάθε μπάρα χωριστά σε πλαστικό περικάλυμμα ή λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ ή σε αεροστεγή σακούλα.
https://cookpad.com/gr/sintages/3084808-souper-proteinouxes-mpares-snak