Ενθαρρυντικά νέα: Μόλις 4 εβδομάδες προπόνησης μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος και το μέγεθος της μέσης

Οι πoιο σημαντικoί παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια λίπους κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι η δημιουργία «EPOC», η αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας, και η δημιουργία ενός ευνοϊκού ορμονικού περιβάλλοντος για την οικοδόμηση μυών και την καύση λίπους. Το EPOC  (υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση) έχει να κάνει με την αύξηση της έντασης […]

Περισσότερα

Τι πρέπει να κάνετε όταν φθάσετε σε πλατό στην απώλεια βάρους σας

Τι είναι το πλατό στην απώλεια βάρους; Η απώλεια βάρους φθάνει σε ένα πλατό όταν δεν μπορουμε πλέον να χασουμε βάρος παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Αυτό τελικά συμβαίνει σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν αυτό τους συμβεί, γιατί πίστευαν ότι αν διατηρήσουν  μια […]

Περισσότερα

Μη άσκηση δραστηριότητας θερμογένεση (NEAT Non Exercise Activity Thermogenesis)

Η μη άσκηση δραστηριότητας θερμογένεση ( NEAT ) είναι ένας όρος που περιγράφει τις θερμίδες που καίγονται κατά την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Το NEAT περιλαμβάνει τη σωματική κίνηση η οποία δεν είναι προγραμματισμένη, την άσκηση, τον ύπνος,την θερμογένεση λόγω τροφής κ.τλ. Παραδείγματα του NEAT περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα, τα ψώνια και ακόμη και μικρές κινήσεις, όπως […]

Περισσότερα

Ορμονική ισορροπία για την απώλεια βάρους – Αίτια ή Συμπτώματα

 Μια γρήγορη διαδικτυακή αναζήτηση στις στρατηγικές απώλειας βάρους αποκαλύπτει μια πληθώρα από δίαιτες, συμπληρώματα και φάρμακα που «εξισορροπούν τις ορμόνες». Η αρχή πίσω από αυτά τα προϊόντα είναι ότι οι ορμόνες – μικροσκοπικοί χημικοί αγγελιοφόροι που ρυθμίζουν τις φυσιολογικές διεργασίες του σώματος, ξεφεύγουν από την ισορροπία, προκαλώντας αύξηση του βάρους ή απορρύθμιζουν τις προσπάθειες για […]

Περισσότερα

Με ποιο είδος άσκησης καίμε περισσότερο λίπος;

 Η «ζώνη καύσης λίπους 60% και 70% της ΜΚΣ» ήταν κάποτε ένα μαγικό καταφύγιο για αυτούς που ήθελαν να χάσουν βάρος . Για να καλύψει αυτή την ανάγκη η βιομηχανία του fitness προσαρμόστηκε με περισσότερα αερόβια μηχανήματα, κυκλοφόρησαν ομαδικά προγράμματα με αυτές τις εντάσεις ακόμα και βιντεοκασέτες για προπόνηση στο σπίτι με προγράμματα καύσης λίπους […]

Περισσότερα

10 προπονήσεις ΗΙΙΤ στα εργόμετρα AirBike, Rower, και SkiErg

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει εργόμετρο, προετοιμαστείτε για  έντονη δοκιμασία μυαλού και σώματος. Η παμπάλαια ρουτίνα στο γυμναστήριο για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι: να πάνε στο γυμναστήριο και να απομωνοθούν σε ενα διάδρομο ή ελλειπτικό για ώρες. Ναι, υπάρχει καλύτερος τρόπος, με καλήτερα αποτελέσματα και απαιτεί λιγότερο χρόνο.Έχετε ακούσει για την διαλειμματική προπόνηση […]

Περισσότερα

Επιστροφή στη ρουτίνα μετά από τις Άγιες Μέρες του Πάσχα….πέτυχαν οι φλαούνες; τιμήσαμε τον οβελία και το αρνάκι; Ας δούμε πως θα απαλλαγούμε από τα κιλά του Πάσχα!!

Η ζυγαριά μετά το Πάσχα δείχνει παραπάνω κιλά Η ζυγαριά μπορεί να σας δείξει παραπάνω αυτές τις μέρες αλλά δεν σημαίνει ότι προσθέσατε λίπος. Σκεφτείτε ότι αυτές τις μέρες τρώμε πολλές διαφορετικές τροφές που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την απορρόφηση και την πέψη αλλά και τροφές με περίσσιο αλάτι μαγειρεμένες που οδηγούν σε μια παροδική […]

Περισσότερα

Ποια Είναι Η Καλύτερη Προπονητική Συχνότητα για Βέλτιστα Αποτελέσματα;

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι ο καλύτερη τεχνική διαχωρισμόυ προπόνησης για να χτίσετε μυς… Τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο.  Μπορείς να κάνεις το διαχωρισμό bro split όπου θα χριαζεται να γυμνάζεσαι 5 ημέρες την εβδομάδα ή διαχωρισμό upper/lower split και να γυμνάζεστε 4 μέρες την εβδομάδα; Εναλλακτικά, πρέπει να κάνετε προπόνηση για […]

Περισσότερα

ΓΛΥΚΟΤΟΞΙΝΕΣ: ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τα τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) ή γλυκοτοξίνες είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται σε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό με μεγάλη ποικιλία δομικών και λειτουργικών ιδιοτήτων. Θεωρούνται οργανικοί δείκτες της διαδικασίας γλυκοζυλίωσης και προέρχονται από μη ενζυμικά προϊόντα αντιδράσεων γλυκόζης ή άλλων παραγώγων σακχαρίτη με πρωτεΐνες ή λιπίδια. Οι γλυκοτοξίνες έχουν κίτρινο-καφέ χρώμα και είναι αδιάλυτες, επίσης […]

Περισσότερα

food trends 2022- Διατροφικές τάσεις για το 2022

Κίνημα ευελιξίας Αναφέρεται στους καταναλωτές, οι οποίοι ξέρουν ότι χρειάζεται να μειώσουν τα ζωικά τρόφιμα, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι έτοιμοι να γίνουν αυστηρά χορτοφάγοι. Έτσι, η κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών συνεχίζεται, δίνοντας όμως έμφαση στην επιλογή καλύτερης ποιότητα και κυρίως βιολογικής προέλευσης. Ειδικότερα, η έκθεση «Τροφίμων & Ποτών», που διοργανώθηκε από τα […]

Περισσότερα
X