Τα φρούτα μπορούν να είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, παρότι παρέχουν λιγότερες πρωτεΐνες από τα λαχανικά, τα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς και άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται κατά μέσο όρο 50 γραμμάρια πρωτεϊνώντην ημέρα.

Ένα φλιτζάνι φρούτων μπορεί να παρέχει 1-10% της μέσης ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

  • Γουάβα: 8% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 112 θερμίδες.
  • Αβοκάντο: 8% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 322 θερμίδες.
  • Βερίκοκα: 4% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 74 θερμίδες.
  • Ακτινίδιο: 4% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 110 θερμίδες.
  • Βατόμουρα: 4% tης ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 62 θερμίδες.
  • Πορτοκάλια: 3% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 85 θερμίδες.
  • Μπανάνες: 3% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 105 θερμίδες.
  • Πεπόνι: 3% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 60 θερμίδες.
  • Σμέουρα: 3% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 64 θερμίδες.
  • Ροδάκινο: 4% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι και 60 θερμίδες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X