Η Jen Selter έχει καταστεί με μεγάλη ευκολία το πιο μεγάλο brand του fitness στο διαδίκτυο. Στην Αμερική έχει αγγίξει μέγεθος σούπερσταρ, με όλα τα θετικά και αρνητικά που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να πάει σε γυμναστήριο και να μην συγκεντρωθούν όλα τα μέλη, για να τραβήξουν φωτογραφίες. Στον δρόμο καθώς προσπαθεί να βγάλει μια φωτογραφία για το Instagram, συμβαίνει το ίδιο. Ίσως να φταίει ότι έσπασε την αμερικάνικη λογική του « Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο», που τους κατατρέχει σαν λαό από τα μπέργκερ, μέχρι τα SUV και ως τους πλαστικούς χειρούργους για αύξηση στήθους ή οπισθίων.

Ότι έχει καταφέρει το έχει καταφέρει μέσα από σκληρή προπόνηση και την διαχείριση της περσόνας της. Η μόλις 21 χρονών Νεοϋορκέζα με ύψος 1.67 και βάρος 55 κιλά (μια χαρά φυσιολογική), έχει καταφέρει να μιλούν και να παραμιλούν οι πάντες για αυτήν και έχει παραδώσει μαθήματα διαχείρησης των social media. Από χθες μέχρι σήμερα έχει αυξήσει τους θαυμαστές της στο Ιnstagram κατά 7.000 (!) και μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο θα έχει ξεπεράσει τους 4.675.000 φόλοουερς (τον Ιανουάριο του 2012 είχε 1,3 εκ φόλοουερς, ενώ τον Μάρτιο του 2014 είχε 2,3 )!

Η διαδρομή έχει κρατήσει μόλις δύο χρόνια όταν πόσταρε ατάκες που κινητοποιούν τους αναγνώστες (πως να μεταφράσω το motivating quotes άραγε;) της και πρόσεξε ότι όταν έβγαλε την πρώτη της belfie (butt selfie), αυτοφωτογραφία των οπισθίων της, το Ίντερνετ πήρε φωτιά. Έτσι αποφάσισε να γυμναστεί περισσότερο και να φωτογραφίζεται περισσότερο σε όλο και πιο ευφάνταστες ή ακόμα και αστείες πόζες.

Ως τώρα έχει κερδίσει αμέτρητες χορηγίες από εταιρείες fitness και αθλητικών ειδών, στήλη στην New York Post που διατηρούσε μέχρι τον Αύγουστο, έχει από ότι δηλώνει κάπου 300 με 400 κολάν και yoga pants, ενώ έχει αναλάβει σαν project την εκγύμναση της μητέρας της! Μιας και όποιο κολάν ή yoga pants φοράει γίνεται ανάρπαστο αποφάσισε να βγάλει την δική της σειρά παντελονιών (προφανώς να διαλέξει τα χρώματα και να υπογράψει, όπως κάνουν οι σταρ του Holywood) και σκέφτεται να ανοίξει δική της αλυσίδα γυμναστηρίων με blacklight και φλούο χρώματα.

Για την ώρα την μισούν οι φανατικοί οποιασδήποτε θρησκείας, παρότι δεν έχει βγάλει ούτε καν φωτογραφία με εσώρουχα ή κάτι πιο γυμνό, οι φεμινίστριες που την κατηγορούν ότι εμπορεύεται το γυναικείο σώμα, παρότι το κάνει με το δικό της σώμα που της ανήκει, ενώ πολλοί αρκούνται μόνο σε σεξιστικά σχόλια για την ίδια και την μητέρα της.

H Caitlin Rice είναι η μεγαλύτερη ανταγωνίστής της στους fitness σούπερσταρς, με πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες και λιγότερες φωτογραφίες από προγράμματα ή ασκήσεις. H Miss Prestin είναι η άλλη μεγάλη ανταγωνιστής της, η οποία στοχεύει όμως περισσότερο στο fitness και λιγότερο στο lifestyle. Η ίδια αρκείται στο να αποτελεί το κορίτσι των ονείρων του μισού αμερικάνικου πληθυσμού, με το γυναικείο κοινό να εμπνέεται από αυτήν και να την αγαπά, γιατί ποτέ δεν απασχόλησε αρνητικά την δημοσιότητα και απλά γυμνάζεται και συμβουλεύει, κρατώντας ένα πιο προσιτό και ανθρώπινο προφίλ στα social media.

Κάθε φορά που κάνει κάτι καινούριο αποτελεί θέμα για όλα τα μεγάλα μέσα της Αμερικής ανάμεσά τους το Vanity Fair, People NYMag και το elle, τα οποία και αποτέλεσαν μέρος των πηγών μας μαζί με το Instagram.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X